Karabuğday ülkemizde çok fazla tüketilmeyen bir bitkidir. Özellikle Rusya, Japonya, Çin gibi ülkelerde tüketilmektedir(Konya'da da üretileceği söyleniyor). Ön büyük özelliği içerisinde
gluten yoktur.
Yararlarından bahsedecek olursak:
- Protein açısından zengin bir besindir. 100 gramında 11 gram protein içerir.
- Yağ oranı da oldukça düşüktür.100 gramında 1.6 gram yağ bulunmaktadır.
- Kalp damar hastalıklarını engeller.
- Yüksek miktarda magnezyum içermektedir. Bu da kan şekerini düzenlemeye çok katkı sağlar.
- Karaciğer yağlanmasını azaltır.
- Lif oranı yüksek bir gıdadır. Bu da bağırsakların daha çok çalışmasını sağlar. Kilo vermenize de yardımcı olabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder