2 Nisan 2015 Perşembe

Karabuğday ve Faydaları

Karabuğday ülkemizde çok fazla tüketilmeyen bir bitkidir. Özellikle Rusya, Japonya, Çin gibi ülkelerde tüketilmektedir(Konya'da da üretileceği söyleniyor). Ön büyük özelliği içerisinde gluten yoktur.

Yararlarından bahsedecek olursak:



  • Protein açısından zengin bir besindir. 100 gramında 11 gram protein içerir.

  • Yağ oranı da oldukça düşüktür.100 gramında 1.6 gram yağ bulunmaktadır.

  • Kalp damar hastalıklarını engeller.

  • Yüksek miktarda magnezyum içermektedir. Bu da kan şekerini düzenlemeye çok katkı sağlar.

  • Karaciğer yağlanmasını azaltır.

  • Lif oranı yüksek bir gıdadır. Bu da bağırsakların daha çok çalışmasını sağlar. Kilo vermenize de yardımcı olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder