Malzemeler:
- 5- 6 adet mantar
- Yarım çay bardağı bulgur
- Çeyrek soğan
- 1 adet yeşilbiber
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 2 küp et suyu
- Az tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt ( bizimki yoğurdun sonuydu atmayın siz de kullanabilirsiniz)
Tarifi :
- Mantarlar minik minik doğranır.
- Tencerede suyunu bırakır sonra çeker.
- Zeytinyağı konulur biberler ve soğanlar ince ince doğranır.
- Mantarların üstüne ilave edilir.
- Kavrulunca domates sosu eklenir.
- Et suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
- Suyu çeken kadar pişirilir.
- Yanında ayranla doyurucu ve vitaminli bir öğün olur.
Afiyet olsun miniklere :)
0 yorum:
Yorum Gönder