19 Nisan 2015 Pazar

Mantarlı Bulgur Pilavı

Malzemeler:



  • 5- 6 adet mantar

  • Yarım çay bardağı bulgur

  • Çeyrek soğan

  • 1 adet yeşilbiber

  • 2 yemek kaşığı domates sosu

  • 2 küp et suyu

  • Az tuz

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1  su bardağı yoğurt ( bizimki yoğurdun sonuydu atmayın siz de kullanabilirsiniz)


Tarifi :



  • Mantarlar minik minik doğranır.

  • Tencerede suyunu bırakır sonra çeker.

  • Zeytinyağı konulur biberler ve soğanlar ince ince doğranır.

  • Mantarların üstüne ilave edilir.

  • Kavrulunca domates sosu eklenir.

  • Et suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir.

  • Suyu çeken kadar pişirilir.

  • Yanında ayranla doyurucu ve vitaminli bir öğün olur.


Afiyet olsun miniklere :)

0 yorum:

Yorum Gönder