24 Mart 2015 Salı

Resimli Yoğurt Tarifi

[gallery columns="1" ids="281,282,283,284,285,286,287"]

Tarifi:



  1. Tencereye 2lt sütümüzü alıp kaynatıyoruz. Benimki kaynamış süt olduğu için ben sadece ısıttım. Genel olarak ısı ölçüsü 45 derece derler. Daha pratik bir şekilde serçe parmağınızı süte daldırın ve 5'e kadar sayın azıcık parmağınızı yakacak ısıya geldiğinde süt yoğurt mayalamak için hazır demektir.

  2. Mümkünse mayanız ev yoğurdu mayası olsun. Eğer yoksa organik yoğurt da işinizi görür. 3 mayalamadan sonra sizin de artık mayanız hazır olur.2 litre süt için 1,5 yemek kaşığı yoğurt yeterli

  3. Tencerenin altına bir battaniye seriyoruz. Sabit kalacak bir yer seçin. Tahta kaşıkla sütten alıp yoğurda ilave edin. Böylece süt kesilmemiş olacak

  4. Tahta kaşıkla süt ve yoğurdu güzelce karıştırın.

  5. Karıştırdığınız karışımı tencereye güzelce dökün

  6. Tahta kaşıkla 2 kere karıştırın

  7. Tencereyi kağıt havlu ile kapatın üstüne kapağınızı kapatın battaniyeye güzelce sarın 6-7 saat sonra yoğurdunuz hazır olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder