Malzemeler:
- 1 olgunlaşmış elma
- 2 küçük havuç
- 2 hurma
- 3 kuru incir
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı ruşeym
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu
- 1 yemek kaşığı bal
- 4 -5 tane ceviz
- cezeryelerin dışı için Hindistan cevizi
Tarifi:
- Havuçlar 4 e bölünür
- incir ve hurmayla birlikte biraz yumuşayana kadar kaynatılır.
- Bir tencerede elma rendelenir.
- Süt irmik rendelenen havuç incir ve hurmayla birlikte pişirilir.
- Soğumaya yakın içine diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
- Son olarak küçük toplar yapılıp Hindistan cevizine bulanır.
Afiyet olsun miniklere :)
0 yorum:
Yorum Gönder