15 Mart 2015 Pazar

Cezerye

Malzemeler:



  • 1 olgunlaşmış elma

  • 2 küçük havuç

  • 2 hurma

  • 3 kuru incir

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 yemek kaşığı irmik

  • 1 yemek kaşığı ruşeym

  • 1 yemek kaşığı galeta unu

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu

  • 1 yemek kaşığı bal

  • 4 -5 tane ceviz

  • cezeryelerin dışı için Hindistan cevizi


Tarifi:



  • Havuçlar 4 e bölünür

  • incir ve hurmayla birlikte biraz yumuşayana kadar kaynatılır.

  • Bir tencerede elma rendelenir.

  • Süt irmik rendelenen havuç incir ve hurmayla birlikte pişirilir.

  • Soğumaya yakın içine diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.

  • Son olarak küçük toplar yapılıp Hindistan cevizine bulanır.


Afiyet olsun miniklere :)

0 yorum:

Yorum Gönder