12 Mart 2015 Perşembe

Ev Yapımı Et Suyu

Çocuklarınızın yemeğinde sürekli kullanabileceğiniz et suyunun yapılması.

Tarifi:



  • Et suyumuz için kasaptan kemiği kırılmış ilik alıyoruz.

  • 1 gecede suda dolapta bekletiyoruz.

  • Ertesi gün suyu döküp düdüklüye koyuyoruz.

  • İçine 2 adet Defne yaprağı 1 tane dörde bölünmüş soğan 1 tane kereviz.

  • Hepsini düdüklüye koyup kısık ateşte 3 4 saat pişiriyoruz.

  • Soğuduktan sonra buz poşetlerine koyuyoruz.


Yemeklere 3 4 küp koyuyorum oldukça sağlıklı ve faydalı.

Afiyet olsun miniklere :)

0 yorum:

Yorum Gönder